Vibeke Slyngstad

kr 4,200

Litografi 38 x 59

I forbindelse med utstillingen «Color me Gone» på Haugar Vestfold Kunstmuseum , 14. okt. til 30. des, 2017, forteller konservator og kurator ved museet Tone Lyngstad Nyaas følgende om kunstneren: «Hun jobber tydelig og konseptuelt med serier som har et samfunnsmessig og feministisk perspektiv, blant annet når hun bruker sine egen barn i bildene. Hun viser det nære og opprinnelige, og hun bruker speilbilder med referanser helt tilbake til Platons estetikk. Det er også interessant hvordan hun bruker arkitekturen i bildene, hun er bevisst på det figurative, på flate, form og rom. Hun står i en figurativ og modernistisk tradisjon. En av landets fremste kunstnere.»

Som grafiker, arbeider Slyngstad mye med litografi som teknikk. Motivbruken er hentet fra naturen og hverdagen, men ofte som et lite utsnitt av en større helhet. I sine verk, fokuserer hun på betrakter som mottaker, og skaper det som kan ligne små utklipp fra en film.

Hun er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo, 1989-94.

«It was at that time when I had nothing and was looking for something», egen kommentar til utstillingen “Sea of Oblivion” på Galleri Haaken I 2001.   

Kategori: