Monika Cornelia Verde

kr 3,675

Beskrivelse

Giclee med olje
55×76

Giclée er en avanserte digital trykkprosess. Trykket blir produsert fra et fotografi tatt av et originalt kunstverk. Hvert bilde regnes som et originalt signert kunstarbeid på lik linje med andre grafiske arbeider.

«Selv om naturen utgjør bakgrunnen for Verdes malerier og grafikk er ikke dette stedspesifikke bilder. Utgangspunktet er riktignok et landskap hun har sett og opplevd. Det være seg de blanke svabergene og havet utenfor barndommens Larvik, eller opplevelser fra en av de mange reisene hun har gjort. I bildene bringes partier av landskapet videre av hennes egen fantasi slik at resultatet svarer til følelsen av det hun ønsker å formidle. Det kan være opplevelsen av en voldsom fjellvegg eller en ubehagelig revne i bakken. Det er gjenkjennelsen – ikke stedet som interesserer henne», Cecilie Malm Brundtland

Verde er utdannet ved Granum Kunstskole, Oslo 1993-1996. Har hatt en rekke utstillinger landet over siden 2002. Var å se på Gamle Ormelet første gang i 2006. Hun er innkjøpt av bl. a. London Contemporary Art.