Mattias Härenstam

kr 6,825

Tresnitt 106 x 71 (Papirstørrelse)

«Jeg har lenge arbeidet med videokunst og installasjoner. I de senere år har det blitt mer treskulptur og derfra videre til tresnitt. Jeg skjærer med et utvalg av de minste knivene i kryssfiner av bjørk. Det er ett hardt tre som gir meg den motstand jeg trenger».

Tematikken i Mattias Härenstams trykk er ofte situasjoner der kontrollen går tapt og kaoset bobler opp i overflaten. Personlig kontroll, men også kontroll på et større, sosialt og politisk plan. Tresnittene har bl.a. blitt vist på Høstutstillingen og på separatutstillinger i Galleri Norske Grafikere, Art-Claims-Impulse Contemporary Fine Arts i Berlin og Luleå Konsthall. De er bl.a. innkjøpt av Nasjonalmuseet, Utenriksdepartementet og Luleå Kommunale Kunstsamlinger.

Typisk for Härenstams arbeider, uansett medium, er de mørke undertonene. «Det mørke og illevarslende forenes med noe vennlig og nesten hjemmekoselig.» Oda Bahr Morgenbladet. «Mattias Härenstam lager sterk kunst av alvorlige tema» Natt og Dag om utstillingen på Vigelandsmuseet i 2016.

Härenstam er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi i Bergen 1992-1996 og ved Staatliche Hochschule für Bildende Künste i Frankfurt am Main 1995.

Kategori: