Frank Brunner

kr 3,780

Etsning 38 x 27

Frank Brunner skildrer stille øyeblikk der betrakteren selv må fullføre historien som antydes. Lys, skygger og speilinger; øyeblikk som eksisterer her og nå og er borte igjen i neste sekund

–  Jeg vil skape opplevelser og må kjenne etter hva som fenger, være ærlig, finne frem til hva jeg opplever. Kunst må ha i seg en generøsitet. En lengsel. Noe ladet.

21 år gammel begynte han på Statens Kunstakademi. Etter endte studier i 1998, flyttet han til New York hvor han bodde i 13 år. Her fullførte han også en Master i Fine Arts fra Yale University i år 2000.

Brunners malerier finnes i offentlige og private samlinger både nasjonalt og internasjonalt. I 2012 hadde han en stor soloutstilling på Haugar Vestfold Kunstmuseum. Ikke sjelden blander Brunner ulike grafiske teknikker i ett og samme trykk, noe som gir en dybdevirkning og en taktilitet som forsterker det visuelle uttrykket.

Han er på evig jakt etter å kombinere motsetningene mellom det beregnede uttrykk og det impulsive anslaget. Motivene har også ofte en tvetydighet i seg. Bildene uttrykker noe bakenforliggende. Betrakteren blir tatt med inn i en verden der man selv må fullføre historien.

Kategori: