Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

MonicaZ Vals – En hyllest til Monica Zetterlund

27. juli 2018kl 21:00

kr380

«Ett lingonris som satts i cocktailglas», «En blond negress från Värmlands huldraskogar», skriver Tage Danielsson om Monica Zetterlund i diktet «Det eviga». Den blonde jenta med den svarte stemmen fant veien fra Hagfors til Paris og New York, og ble en av Sveriges aller største stjerner med en karriere som strakk seg over 4 tiår. Mest folkekjær for oss i Norden ble hun ved egne tolkninger av svenske folkemelodier, jazz på svensk og som skuespiller i filmer og revyer med bl a Hasse & Tage.

«MonicaZ Vals»: Stina Stenerud (vokal) – Paul «Palle» Wagnberg (Hammond B3) – Eirik Berg Svela (gitar) – Erik Jøkling (trommer)

«MonicaZ vals, en hyllest til Monica Zetterlund» kaller de seg – og en sann hyllest er det! Ikke bare har denne kvartetten funnet sammen på grunn av sine kvaliteter som musikere, men de samles også rundt sin felles kjærlighet til den svenske verdensartisten, noe man føler fra første tone.

Stina Steneruds sensuelle, varme stemme tar deg med ut på eventyr fra første akkord. Ikke bare synger hun med innlevelse og lekenhet, hun er like mye en historieforteller. Stina beretter små historier, fakta og egne betraktninger med stor innlevelse, humor og kjærlighet i mellom låtene, og hennes hjerte for dette stoffet bidrar til å gjøre dette til en helt spesiell opplevelse.

Og hun er ikke alene om engasjementet til dette stoffet. Hammond B3-magikeren Palle Wagnberg bidrar musikalsk så vel som med sin kunnskap om Zetterlunds liv, og ikke minst låtskrivere og tekstforfattere. Palle er perfeksjonist på alle måter og hans alltid inspirerende spillestil og varme sound, gjør denne kvartetten helt unik. Han er jo dessuten svensk, så det kommer til stadighet humoristiske innspill rundt det svenske språket.

Eirik Berg Svela er gitarist og arrangør, og han trakterer sin nydelige Victor Baker-gitar på særdeles smakfullt vis. Han pakker inn melodiene med vare og vakre harmonier med tilsynelatende stor enkelhet og tar akkurat den plassen som dette repertoaret fortjener. Eiriks svermeri for Monica Zetterlund uttrykkes først og fremst gjennom fremragende spilling, og han innehar som sine medmusikere en helt unik varme både i lyd og spillestil. Og det er nesten umulig å ikke bli i godt humør bare ved hans blotte nærvær.

Og så til limet – mannen som sømløst samler det hele: bak trommene sitter den svært rutinerte Erik Jøkling. Han har også en stor interesse for stoffet de serverer publikum, og utrykker dette først og fremst igjennom sitt livgivende trommespill. Han har en eventyrlig evne til å lytte til de andre i bandet og gjøre trommingen i denne kvartetten til en opplevelse hver eneste gang. Man opplever alt fra imiterte båtlyder, til friske og frekke trommebrekk fra Erik, alltid lett akkompagnert av et smil i munnviken.

Litt mer om Monica Zetterlund:

Monica Zetterlund (1937-2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller, og gjennom teater, revy og varietè. Etter at hun hadde begynt å spille i svenske og danske jazzbands på slutten av 50-tallet, ble hun i 1960-årene verdensberømt gjennom samarbeidet med amerikanske musikere som Thad Jones, Zoot Sims og Bill Evans, og senere også Louis Armstrong, Stan Getz og Quincy Jones. Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere, ikke minst den legendariske platen «Waltz for Debby» (1964) sammen med Bill Evans Trio, som ble en av jazzhistoriens mest kritikerroste jazzplater. Ved siden av amerikanske jazzstandards var hun også kjent for jazztolkninger av svenske folkemelodier og andre sanger med svensk tekst. Hun gjorde seg bemerket med låter som «Sakta vi går genom stan», «Monicas Vals» og «Visa från Utanmyra», og hadde et tett samarbeid med låtskrivere som Evert Taube og Olle Adolphson, samt jazzpianisten Jan Johansson.

20. september i år hadde hun fylt 80 år – hun gikk bort på tragisk vis i en brann i 2005 – og musikken hennes lever videre. Filmen om henne, «Monica Z», gjorde stor suksess etter premieren høsten 2013

Detaljer

Dato:
27. juli 2018
Tid
21:00
Kostnad:
kr380

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Billetter er ikke lengre tilgjengelig