Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Maleri som partitur

12. juli 2022kl 15:00 - 16:00

«Maleri som partitur»

Billetter v.inngang

 

En musikalsk gallerivandring der musikere fra Klassisk ved Havet fritt improviserer over Håkon Gullvågs malerier.

Å lytte, virkelig lytte, det er det Klassisk ved Havet handler om. Å lytte til havet og til musikken, men også å lytte inn i seg selv, inn i naturen og inn i eksistensen. Klassisk ved Havet er et frirom for kunstnere til å utforske forholdet mellom essens og uttrykk. Ved å utfordre hele sanseapparatet, intellektet, intuisjonen og følelsene, ønsker vi å oppløse skillet mellom utøveren og lytteren, og forhåpentligvis kunne gi en totalopplevelse av musikalsk og eksistensielt nærvær.
I konserten med Klassisk ved Havet fordyper musikerne seg i metoden “Be The Music”. De tilegner seg egenskaper som hjelper dem med å bruke hele sin person og væren som instrument til å uttrykke essensen i de valgte verkene. I denne prossesen er det et vesentlig skritt å jobbe med “å lytte” seg inn i malerier og omforme dem til musikk.
Det er ikke uvanlig å se farger når man hører musikk, men det er også mulig å lese klanger og melodier når man ser på et bilde. Gjennom å bruke utstilte kunstverk som partitur oppstår det en spesiell nærhet mellom publikum og musikerne.

Detaljer

Dato:
12. juli 2022
Tid
15:00 - 16:00