Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Konsert med Mahsa Vahdat, Knut Reiersrud, Ruth Wilhelmine Meyer og Elfi Sverdrup

21. mai 2022kl 20:00 - 22:00

kr350-kr450

Konsert med Mahsa Vahdat, Knut Reiersrud, Ruth Wilhelmine Meyer og  Elfi Sverdrup

Fantastiske musikere er samlet på Gamle Ormelet i den gamle dansesalen, til en leken og åpen konsert du vil glede deg over og huske lenge. Dette er stemmer som går høyere og videre ut enn du kan forestille deg. Knut Reiersrud er en verden av musikk i seg selv. Velkommen!

Mahsa Vahdat er Irans mest sjelfulle kvinnelige stemme i vår tid. Som soloartist har hun greid å utvikle en karriere og utgi fire bemerkelsesverdig gode album, til tross for at den islamske republikken i Iran siden 1979 har opprettholdt et forbud mot kvinnelige sangere.

Det kunstneriske grunnlaget for Mahsa er den tradisjonelle, persiske klassiske vokalkunst som hun har lært gjennom studier med klassiske mestere og ved Universitetet i Teheran. Hun har utviklet denne stilen på en personlig måte og brukt den i samarbeid med musikere fra mange land som representerer en stor stilbredde.

Blant de Mahsa har samarbeidet med er Knut Reiersrud, Sarah Jane Morris (soul og blues artist fra UK), Mighty Sam McClain (Soul og blues-artist fra USA), Atabak Elyasi (komponist og arranger fra Iran), Tord Gustavsen (jazzpianist på den tyske labelen ECM), SKRUK (norsk elitekor).

Ruth Wilhelmine Meyer er en særegen stemmekunstner, multivokalist og komponist. Musikkens stilistiske uttrykk spenner fra klassisk vokaltradisjon, utvalgte etniske tradisjoner, norsk folkemusikk, multifonics til ren støymusikk. Hun samarbeider mye med instrumentalister og sangere fra ulike sjangre og kulturer. Hun har utdanning fra Mozarteum, Hochschule für Musik und darstellende Kunst, Salzburg og Griegakademiet, er ansatt som høyskolelektor på Norwegian Theatre Academy i Fredrikstad og underviser på Ole Bull Akademiet.

Ruth Wilhelmine Meyer og Elfi Sverdrup har samarbeidet i gruppen AKKU  som tidligere har hatt konsert på Gamle Ormelet.

Elfi Sverdrup er godt kjent i Vestfold som sanger og smykkekunstner. Ut av henne strømmer rå, rytmiske inuit-sanger, sibirsk strupesang, vokalimprovisasjoner og tradisjonelle folkeviser – Fargerike Elfi Sverdrup gir oss en musikalsk palett ingen andre har.

Det er vel unødvendig å presentere Knut Reiersrud  annet enn å si at han er den aller beste musikeren vi har her i landet . Han har vært hos oss en rekke anledninger, og er hjertelig velkommen tilbake, for å samspille og leke med denne jentegruppa. Dette blir spennende!

Detaljer

Dato:
21. mai 2022
Tid
20:00 - 22:00
Kostnad:
kr350-kr450

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Billetter er ikke lengre tilgjengelig